Fastighetsbranschen är spännande, innovativ och hållbar!

Hur når vi som bransch ut till de inte redan invigda? Du som jobbar i branschen eller pluggar till något fastighetsrelaterat – berätta för andra vad du gör! Fastighetskollegor – se till att synas och höras där ungdomar är! Det finns mängder av sätt att träffa skolungdomar, besök en skola och berätta om vad man kan jobba med i branschen, erbjud prao och praktik, små insatser i det stora hela som på sikt gör skillnad. Gång på gång hör vi rapporter om hur få som utbildar sig inom Fastighetsrelaterade utbildningar och hur lågt intresset är bland unga men om vi inte syns och inte har tid att träffa barn och unga så lär det fortsätta på samma väg. Jag tänker att det är ett gemensamt intresse för alla bolag inom branschen att jobba med de här frågorna. Det handlar inte enbart om att just mitt företag ska synas. Om branschen som helhet profilerar sig och syns ut mot unga så vinner vi alla på det!

Så vad gör vi på Platzer? Vi tar regelbundet emot LIA-praktikanter från fastighetsrelaterade utbildningar, på så sätt får vi del av nya idéer och kunskap samtidigt som vi bygger upp en erfarenhet hos praktikanten som både vi och branschen har nytta av. Vi erbjuder ex-jobb för högskolestudenter, just nu har vi inne två student-par hos oss gör sitt ex-jobb. Några av våra medarbetare har engagerat sig i att komma ut till bland annat Yrkeshögskolan för att föreläsa vilket varit både roligt för oss och uppskattat av studenterna. På sommaren erbjuder vi skolungdomar att sommarjobba. Såklart kan vi göra mer än vad vi redan gör, kanske har just du som läser detta några bra idéer om hur branschen kan locka fler unga? Eller hitta helt nya målgrupper för att täcka kompetensbehovet framåt?

Jag vill avslutningsvis passa på att framhålla AB Framtidens satsning ”Framtidens fastighetslabb” som vänder sig till skolungdomar och just syftar till att öka intresset och kunskapen för branschen http://framtidensfastighetslabb.se/

Ditt nästa steg i karriären?

Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Jobbar du redan på Platzer Fastigheter AB?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@platzer.se
  • Agneta Frigård
  • Karin Pull
  • Michael Albrektson
  • Patrik Lund
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor